България ще изстреля група сателити в космоса. Такава инициатива планират от

...
България ще изстреля група сателити в космоса. Такава инициатива планират от
Коментари Харесай

България ще изстреля съзвездие от сателити, планират две министерства

България ще изстреля група спътници в космоса. 

Такава самодейност възнамеряват от Министерството на стопанската система и Министерството на защитата, оповестиха отрасловите министри на днешната гала по разкриване на обновената галактическа лаборатория на Физическия факултет на СУ.

Констелацията от спътници ще бъде финансирана от българския бизнес и българската страна, изясни икономическият министър Богдан Богданов.

" Тук не приказваме просто за хардуер, а за действителни приложения, които да се употребяват от българската страна и българските институции ", съобщи министърът. -  " Но крайната ни цел в действителност би била да създадем една инфраструктура, в която българските бизнесмени да се възползват от тези нововъведения, да могат да основават приложения към този момент на международно равнище, които не просто да са новаторски решения, които ние да използваме в България, а решения, които да вземат решение значими проблеми било то сигурност, било то околна среда, било то пътна сигурност "

А с изключение на за бизнеса, група спътници под български надзор ще е в помощ и на националната сигурност, обясни министърът на защитата Тодор Тагарев.

" И към този момент обмисляме, работейки по програмата за вложения за идващите 10 години, по какъв начин на основата на това " съзвездие " ние ще продължим нататък, и в случай че би трябвало ще прибавяме потенциал, с цел да можем то да бъде употребявано в цялостна степен за потребностите на сигурността и защитата ", означи той. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР